نشر الفنان محمد عطية، عبر صفحته الخاصة بموقع التواصل فيس بوك
“، فيديو
يسخر من عبدالفتاح السيسي، ومشروع القناة الجديدة، واصفًا المشروع المنتظر افتتاحه يوم الخميس المقبل بـ “بمشروع الأفورة”، كما سخر من هاشتاج “#مصر_بتفرح”، الذي دشنه النشطاء، احتفالًا بالقناة الجديدة وعلق قائلاً “مصر هتلبس”، الأمر الذي رفضه العديد من مؤيدى السيسى ، معتبرين ذلك تعدي على رموز الدولة ومحاولة للتقليل من إنجازات السيسي.


وشن “عطية”هجوماً حاداً على مشروع قناة السويس الجديدة قائلاً: “بصراحة كم الأفورة اللى حاصله شئ يخلي الواحد يطلع من هدومه .. هي مبدئيا مش قناة جديدة .. هي تفريعة زي تفريعات موجودة قبل كده و في تفريعات أكبر منها .. و يا سيدي أنا هفترض معاك إنهم 10 قنوات جديدة
هيدخلوا 52651764508746997327 مليار دولار في اليوم .. كده بقي مصر بتفرح ؟؟”.
وأضاف، “علي أساس إنك كمواطن عادي مستفيد من دخل قناة السويس الأساسية ؟؟؟ أو
مستفيد من أي مشروع قومي أو عارف فلوسها بتروح فين ؟؟ .. باشا .. الناس مش لاقية تاكل و الدولار وصل لأعلي سعر ليه والتعليم والصحة زفت و البطالة فيتزايد رهيب و الأمن حالته يرثي لها .. طب بلاش .. المعتقلين يا باشا ؟؟ الحرية اللي هى أهم من الأكل والشرب ؟؟ صدقني الحرية اللي إنت بتزيط عشان تمنعها دي ممكن فيوم تيجي تنادي بيها لأبنك أو بنتك”.
وتابع “عطية”: “ماهو إنت محتاج بس توسع أفقك شوية و تبص كده معايا .. هتلاقي الأخوان والثوار و الفلول في كل الطبقات .. يعني ما إنتش ضامن فكر إبنك أو بنتك .. والحل الوحيد إنك تضمن الحرية المطلقة زي البلاد المحترمة … مصر هتفرح سيادتك لما يكون فيه عدل و في حرية و إحترام لأدميتك … مرحلة الشعارات اللي إحنا فيها دي ستيناتي قوي و مش عارف إزاي هي واكلة مع الناس الصراحة”.
وإختتم الفنان قائلاً “البوست ده أنا عاوزكوا يا تفكروني بيه كمان سنة يا إما أنا هفكركوا بيه .. هنشوف حال البلد بقي فين بعد التفريعة الجديدة .. يا رب يطلع كلامي غلط .. #مصر_بتفرح”.